מדוע העיניים שורפות כל כך והמצב לא חולף מעצמו? תחושות גרד וצריבה, אי נעימות בעיניים וכן אדמומיות – כל אלו יכולים להפוך להיות בתי נסבלים ומעיקים ביותר על התפקוד היומיומי. אם העיניים ממשיכות לשרוף לכם ואתם לא מצליחים להמשיך הלאה, זה בדיוק הזמן לבדוק מה אפשר לעשות, למה זה קורה ואיך מתמודדים בצורה הטובה ביותר.


ליצירת קשר עם מומחה עיניים שורפות

ד"ר מייקל מימוני - רופא עיניים מומחה
ד"ר מייקל מימוני
חייגו 058-644-5151 בכל שעה

הסיבות לתחושת צריבה בעיניים

תופעת העיניים השורפות מחייבת אותנו לתשומת לב מקסימלית שאחרת, המצב עלול להתדרדר. גם אתם בוודאי הבחנתם בתפקוד לא רגיל של העיניים ואם לא די בכך הרי שבעקבות היעדר תחזוקה ראויה, תחושת הצריבה בעיניים עלולה להתדרדר משמעותית ולהגיע למצבים קיצוניים. הגורמים האפשריים הם:

תסמונת העין היבשה: במקרים רבים, תופעת עיניים שורפות יכולה להיות תוצאה ישירה של תסמונת העין היבשה (DES). במצב זה העיניים לא מצליחות לייצר מספיק נוזלי סיכה באיכות טובה דיה.

תנאי מזג אוויר: גורם מרכזי נוסף שיכול להביא בתורו להתפתחות של עיניים שורפות ו/או יבשות – הוא תנאים סביבתיים לא מקלים. התנאים הסביבתיים יכולים להיות חום, יובש וקרינה גבוהה, כמו גם סביבה בה יש עשן ועוד.

חשיפת יתר לקרני UV גורמת להתפתחות פטריגיום, גידול המתפתח כתוצאה ממיקוד של קרני שמש בפינה אחת של העין. התפתחות הגידול מביאה גם היא להשלכות משלה ובמקרים רבים מלווה בתחושת שריפה בעיניים.

שימוש ממושך בעדשות מגע: שימוש ממושך בעדשות מגע יכול גם הוא לפגוע ביכולת של העין להמשיך ולהרטיב את עצמה כך שיישמר איזון הלחות בעיניים. שימוש בעדשות מגע למשך שעות ארוכות יכול לפגוע ביכולת של הקרנית לקלוט חמצן לתוך גלגל העין, והקושי בקליטת החמצן הוא זה אשר מביא בתורו להפרת האיזון הקיים וכן ליצירת מצב של דלקת, אדמומיות או זיהום.

תפקוד לקוי של בלוטות חלב: תפקוד בלוטות החלב הוא זה המשפיע על משך הישארות הדמעות בעיניים. תפקוד לקוי של הבלוטות יכול בתורו לגרום להתאדות מלאה ובהמשך, לעיניים צורבות. על מנת להימנע ממצב של התאדות מהירה, אפשר להשתמש בדמעות מלאכותיות שמספק הרופא.

אלרגיות שונות: כל אדם הינו בעל רגישויות ייחודיות משלו. כאשר האדם אינו מטפל בעצמו כראוי, הוא עלול לפתח תגובות אלרגניות לגירויים שונים. אלו יכולים להיות מצד חיות מחמד, אבק ועוד.

הטיפול בעיניים שורפות הוא לרוב באמצעות שמירה על היגיינה אולם במקרים בהם צעדים אלו אינם מספקים, יש צורך בביקור אצל רופא.

דילוג לתוכן