קרטוקונוס היא מחלה שפוגעת בקרנית וגורמת לה להפוך לדקיקה עד לכדי שינוי בצורתה לכדי צורת קונוס. העיוות בקרנית פוגע בראייה באופן איטי. כיום אין דרך לרפא את המחלה אך ישנן דרכים להאט אותה.


ליצירת קשר עם מומחה קרטוקונוס

ד"ר מייקל מימוני - רופא עיניים מומחה
ד"ר מייקל מימוני
חייגו 058-644-5151 בכל שעה

איך נראים התסמינים של קרטוקונוס?

בדרך כלל אנשים עם קרטוקונוס יסבלו מטשטוש בראייה ומקוצר ראייה. שתי הבעיות הללו נגרמות כאמור בשל העיוות שנוצר בקרנית בעקבות המחלה. כאשר המחלה בתחילתה סביר להניח שלא יהיו תלונות על קושי בראייה ואך בהמשך עם התפתחותה, הראייה תיפגע במקצת והרופא ימליץ על שימוש במשקפי ראייה מתאימים או בעדשות מגע ייחודיות שיוצרות מעין מניפולציה ומשנות באופן מלאכותי את צורתה של העין לצורתה הטבעית והעגולה. שינוי זה יכול לעזור ולשפר את הראייה. בשלבים מתקדמים יותר, סביר להניח שהעדשות והמשקפיים לא יוכלו לעזור בשיפור הראייה.

איך מזהים קרטוקונוס בתחילת דרכו?

בשלביה הראשונים של המחלה לא ניתן להבחין בה כמעט כלל. השינויים בראייה יתרחשו רק עם התקדמות המחלה והראייה תיחלש באופן הדרגתי. בהקשר הזה, שינויים תכופים במספר במשקפיים עשויים להצביע על קרטוקונוס.

האם ניתן לרפא קרטוקונוס?

כיום אין דרך לרפא או למנוע את הופעתה של קרטוקונוס אך ישנן דרכים אפקטיביות לבלום אותה ולטפל בה. על כן, חשוב שאדם שאובחן עם קרטוקונוס ילך באופן תדיר לרופא העיניים על מנת לעקוב אחר התפתחות המחלה ומצב הראייה.

איך להאט את הופעת הקרטוקונוס?

חשוב מאוד להקפיד על אי שפשוף העיניים. שפשוף העיניים הוא אחד הגורמים המרכזיים לעידוד המחלה ולדיקוק הקרנית – דבר שמוביל לעיוות שלה ולפגיעה בראייה. כדי למנוע גרד בעיניים ניתן להשתמש בטיפות עיניים שמפחיתות יובש וכך גם את הצורך לגרד את העיניים. בנוסף, ישנו ניתוח עיניים שנקרא "צילוב קולגן" בו מקרין המנתח אור אולטרה-סגול על הקרנית ומטפטף ויטמין 2B. השילוב בין הויטמין לקרינה יוצר תגובה כימית שיכולה לשפר את מצבה של הקרנית ולהאט במעט את התפתחות המחלה.

לסיכום: קרטוקונוס היא מחלת ראייה שיוצרת פגיעה בקרנית ועיוותה. זוהי מחלה גנטית שלא ניתן לרפא אך בהחלט ניתן להאט. ביקורים תדירים אצל רופא העיניים למי שלקה במחלה או לקרובי משפחתו, ומעקב אחרת המחלה יכולים להאט את התפתחותה ולשור על הראייה במשך שנים רבות. בנוסף, הקפדה על אי שפשוף העין ושמירה על העין, כמו גם שימשו באמצעים מלאכותיים לתיקון הראייה יכולים לתרום למצבה של העין ולמצב הראייה.

דילוג לתוכן